De cursuscijfers zijn er!

DSC_0123Jullie organiseren met het gewest een IK, verbond Brussel organiseert het SB. Voila, samen dragen we bij tot een beter gevormde leidingsploeg. Bravo! Zijn wij goed bezig op vlak van vorming? Niet goed. Zelfs bijna slecht, als je de cijfers mag geloven…

IK

In 2012-2013 had Chirojeugd Vlaanderen het doel om in elke verbond 43% van de nieuwe leiding mee nemen op IK. Brussel bereikte slechts 22% van zijn nieuwe leiding. Bovenop onze 112 deelnemers hadden we dus samen nog 104 man extra moeten meekrijgen. Van alle verbonden hebben we, op Leuven en Heuvelland na, het slechtste cijfer. Van de 10 verbonden zijn er 4 die het cijfer wel gehaald hebben.

SB

Ons verbond had het doel om 87 Brusselaars mee te krijgen op SB (van Brussel of van een ander verbond). We hadden er slechts een zending van 41 Brusselaars, dat is nog niet de helft. Procentueel gekeken en vergeleken met de andere verbonden hinken we hier ook achterop.

Dit jaar

De eerste tekenen zijn positief. Er is meer volk meegeweest op IK. Om positief te staan, moest elk gewest gemiddeld 31 deelnemers meehebben. We hebben dit jaar meer bevolkte IK’s gezien en dit cijfer zullen we veel meer benaderen dan vorig jaar. Goed nieuws dus. Hopelijk zet deze trend zich voort in het SB. Reclame maken dus voor SB! Welk SB doet er niet toe, als de Brusselse leiding maar op SB gaat.

Kritische noot

Waarom hinken wij achter ten opzichte van andere verbonden? Zijn onze IK’s en SB slechter? Zijn de deelnemers moeilijker te bereiken? Hoe hard spannen we ons in voor onze cursussen? Genoeg? Te weinig? Wat zou een mogelijk plan zijn om meer volk aan te trekken? Wij denken er verder over na en hopen dat jullie meedoen!