Dag van de jeugdbeweging

Jaarlijks  fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en –sjaaltjes door het land. Op die manier vieren we het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

WIE? WAT? WAAR?

wegingen slaan voor deze feestdag de handen in elkaar en organiseren in over gans Vlaanderen en Brussel verschillende acties. Meerdere steden worden ingepalmd waar je kan aanschuiven voor een gratis ontbijt, actieve spelen, DJ-sets , muzikale hoogstandjes, veel spektakel… Naast het traditionele ontbijt zijn er lokaal heel diverse initiatieven, overnachtingen op school, bedankingsetentjes en nog zoveel meer. De lokale jeugdbeweging zijn altijd zeer creatief en vernieuwend in het organiseren van een Dag van de Jeugdbeweging, niet zelden worden deze initiatieven bijgestaan door de jeugddienst of de school.

Ook Verbond Brussel werkt hieraan mee en organiseert jaarlijks een evenement in het centrum van onze hoofdstad Brussel! Iedereen is dus ook hier van harte welkom!